Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2007

About me:

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ


Το είδα να υπάρχει σε άλλα blog, αλλά δε μου κάνει κέφι να πω τίποτε about me.
Όχι από μυστικοπάθεια, ούτε γιατί έχω κάτι να κρύψω, ούτε καν για να προστατέψω την ανωνυμία μου.

Απλώς, μου φαίνεται ανούσιο, χωρίς κανένα ενδιαφέρον ούτε για εμένα ούτε για όποιον τυχόν δει το blog μου, να διαβάσει το οτιδήποτε σχετικά με εμένα.
Ίσως να έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον το ότι είμαι κοπέλα, νέα σε ηλικία, ελεύθερη επαγγελματίας -όχι πολύ επιτυχημένη ως τώρα, μένω στην Αθήνα, ΔΕΝ είμαι φιλότεχνη με κανένα τρόπο.

Δεν εκτιμάω το σινεμά και την όγδοη τέχνη, δεν υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής που να με συγκινούν, δε χωνεύω τους ανθρώπους που είναι πολύ "κουλτουριάρηδες". Σε ένα βιβλίο θα μου τραβήξει την προσοχή αποκλειστικά η δράση, η αγωνία και οι ανατροπές της πλοκής και θα πηδήξω τις περιγραφές, τις φιλοσοφίες και τις ψυχολογικές αναλύσεις. Θα με συγκινήσει η απλή και κοφτή γλώσσα και όχι η επίδειξη καλής χρήσης της γλώσσας.

Τότε γιατί δημοσιεύω στο blog μου στίχους? Η ιστορία έχει ως εξείς:
Κάποιοι στίχοι, κατά καιρούς, τους ακούω φευγαλέα και "μου κάνουν κάτι". Μπορεί ακόμα να είναι και στίχοι σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνω, και να μου "κάνει κάτι" και μόνο ο τρόπος που ακούγεται. Τις περισσότερες φορές δεν έχω ιδέα τι λέει το υπόλοιπο ποίημα, μου έχει μείνει μόνο ένας - δύο στίχοι. Οπότε, τυχαίνει κάποια φάση να τους θυμάμαι, να έχω λίγο ελεύθερο χρόνο και να τους ψάχνω στην Google. Μετά τους αποθηκεύω σε μικρά αρχειάκια κειμένου στον σκληρό μου. Αυτά τα αρχειάκια δημοσιεύω τώρα, λίγα λίγα.

Αυτά σχετικά με εμένα


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάποιες λέξεις,κάποιοι στίχοι σου κάνουν κάτι, σου φέρνουν κάτι ξεχασμένο αλλά όχι λησμονημένο...

Σε ευχαριστώ Leila

Ανώνυμος είπε...

Πολλές φορές ένας στίχος εκφράζει αυτό που νιώθεις, ακριβώς όπως το νιώθεις με λόγια που ποτέ δεν είχες σκεφτέι.

Πέρασαν τόσα χρόνια, πέρασε ο καιρός.
Ω! κι αν δεν ήταν η βαθιά λύπη στο σώμα,
Ω! κι αν δεν ήταν στην ψυχή ο πραγματικός
Πόνος μας, να λέει ότι υπάρχουμε ακόμα...

Dimitris Manwlotsis erion62@hotmail.com είπε...

Grafeis poly wraia kai symfwnw me ta perisotera apo afta pou les ektos apo to oti afineis tis perigrafes sta vivlia kai pas kateftheian stin drasi, [den omilw gia tis periptwseis ekeines pou se ena vivlio 400 selidwn exoun prosthaisei alles 300 epeidi o pelatis thelei na agorasei me to kilo (Opws ginetai stin gallia.)] Oi sygrafeis pou mou aresoun kryvoun polla mesa stis perigrafes pou voithoun stin drasi.

Makari na eixa to talento sou sto grapsimo kai na min hmoun toso tempelis.
Sxoliazw mono kai mono epeidi mou aresei o tropos pou grafeis.

Kala na pernas Dimitris.

Κατάλογος Σελίδων